We zijn ervan overtuigd dat jiu-jitsu één van de beste zelfverdedigingssystemen is voor jong en oud, voor man en vrouw, sportief of onsportief. De voornaamste redenen hiervoor zijn de volgende:

  • Je leert doseren: je kan je verdediging aanpassen aan de ernst van de aanval en gebruikt dus geen onnodig geweld waardoor situaties (nog meer) zouden kunnen escaleren. Je verspilt niet meer erergie dan nodig.
  • het veelvuldig gebruik van grappling technieken (grepen) die quasi voluit en veilig kunnen uitgetest worden in drills en sparringsessies. Door de juiste trainingsmethodes leer je wat werkt en wat niet werkt. Geen fantasie of theoretisch gedoe meer!
  • De meeste gevechten gaan naar de grond. Jiu-jitsu is heer en meester als het neerkomt op grondtechnieken en het ontsnappen uit een grondgevecht indien nodig.

 

Maar niet alleen op dat vlak is jiu-jitsu goud waard. Er zijn veel meer facetten aan onze sport. Je krijgt een betere fysieke conditie, je wordt ook mentaal sterker, je ontwikkelt meer zelfvertrouwen waardoor je je beter in je vel voelt, je hebt nog het sociale aspect van te trainen in groep, en nog zoveel meer … Dit blog is bedoeld om het publiek meer inzicht te geven in onze sport in al haar geledingen. We hebben ervoor gekozen om de artikels in het Engels te plaatsen. Veel originele artikels zijn ook in het Engels en zo bereiken we ook de mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn. We geloven erin dat veel mensen baat zouden hebben bij de beoefening van jiu-jitsu. Alleen merken we dat er bij veel mensen drempelvrees is ... of dat jiu-jitsu nog een onbekend beestje is in België. Nochtans zegt iedereen die ermee start: “was ik maar eerder begonnen”. Veel leesplezier!