Women Self-Defense / Zelfverdediging voor vrouwen

Lesgevers Benny, Yoeri, Kris en Jeroen

Wil je jezelf op een effectieve en realistische manier leren verdedigen? Wil je je zelfvertrouwen opbouwen? Wil je met een veiliger gevoel over straat lopen?  Heb je een risicovol beroep? Heb je ooit iets meegemaakt met agressie of wil je jezelf wapenen voor als er ooit iets zou gebeuren? Kom dan zeker naar onze lessen Women Self-Defense of zelfverdediging voor vrouwen!

 

We geven een zelfverdedigingsprogramma specifiek voor vrouwen gebaseerd op technieken uit het Braziliaanse jiu-jitsu. Hierin leer je jezelf beschermen tegen de meest voorkomende aanvallen gericht tegen vrouwen met zowel rechtstaande technieken als technieken op de grond. Dit stelt je in staat jezelf te verdedigen tegen een groter en fysiek sterker persoon.

 

Naast de fysieke technieken en het leren omgaan met fysiek contact, besteden we ook aandacht aan bewustzijn van je omgeving, risico's inschatten, grenzen stellen, verbale en psychologische strategieën,... We geloven dat elke vrouw het waard is en vertrouwen mag hebben in zichzelf!

 

Een volledig lessenpakket bestaat uit 15 lessen, met na elke 3e les een herhalingsles. Op een volledig sportjaar wordt het lessenpakket twee maal doorlopen. Door herhaling kan je de technieken immers het best leren! Het is geen echte cursus te noemen omdat de lessen een gans sportseizoen doorlopen. Maar je kan het gerust beschouwen als een zelfverdedigingscursus van 15 lessen en daarna stoppen. Aan jou de keuze.

Je kan het hele jaar door aansluiten en je hebt geen ervaring nodig in vechtsport. Je kan dus instappen in het midden van het lessenpakket. Inschrijven kan voor een heel sportjaar of je kan werken met een 10-beurtenkaart. Er is 1 gratis proefles voorzien. De tarieven vind je bij praktische info.

 

Dames en meisjes zijn welkom vanaf de leeftijd van +- 15 jaar. Ben je jonger dan 15 jaar (met een minimum van 13 jaar), dan is deelname van een ouder verplicht. Uit ervaring weten we dat jonge meiden meer uit de lessen halen wanneer ze begeleid worden door een ouder of andere volwassene om op een leuke doch serieuze manier met de aangeleerde technieken om te gaan. Je kan samen als vriendinnen komen, maar evengoed als moeder-dochter, vader-dochter, koppel, ... Het 2de, 3de, ... gezinslid krijgt 20% korting op het lidgeld.

Mannen zijn enkel toegestaan als vaste partner van een vrouw. Maar wees gerust, ook als man kan je veel bijleren. De technieken zijn niet genderspecifiek. Er wordt enkel gefocust op de meest voorkomende situaties waarin vrouwen terecht kunnen komen.

 

In principe kan je alleen naar de les komen. Heb je echter moeilijkheden met het maken van fysiek contact, dan raden we je aan om de lessen te volgen samen met iemand waarbij je jezelf goed voelt.

Dit zijn groepslessen. Werk je liever privé met een personal trainer, neem dan een kijkje bij het aanbod privélessen - Women Self-Defense.

 

De lessen gaan door op dinsdagavond van 19u tot 20u.

Bij inschrijving ontvang je ook een Women Self-Defense handboek van ongeveer 60 pagina's met tools en tricks en de theorie achter onze lessen.

 

Neem zeker een kijkje in onze lesplanning Women Self-Defense!

Je kan je vooruitgang in de lessen volgen op een zogenaamde Progress Tracker.

 

Er vinden ook op regelmatige basis Women Self-Defense seminars plaats. Neem hiervoor een kijkje bij Events.