Jiu-Jitsu

De jiu-jitsustijl die wij in onze club beoefenen, grenst heel sterk aan het Braziliaans jiu-jitsu, met elementen uit het kickboxing, mixed martial arts en andere moderne vechtsporten. Wij willen dat mensen zich bij ons kunnen ontplooien tot all-round vechtsporters met een goede kennis van self-defense. Het recreatief programma dat wij bieden, is dus heel veelzijdig en gevarieerd.

 

Voor jiu-jitsu moet je niet noodzakelijk sterk, lenig of snel zijn. Het is DE stijl bij uitstek om je te leren verdedigen tegen een grotere en fysiek sterkere aanvaller. Je kan dit echter niet leren op enkele lessen. Jiu-jitsu is een technische sport en om het voldoende te beheersen is er toch wel wat training nodig. Sparring is een belangrijk onderdeel van onze lessen. Op deze manier kunnen we onze technieken uittesten.

 

Hoewel er voornamelijk in gi (jiu-jitsupak) wordt getraind, hebben we op vaste momenten No Gi trainingen. Dit zijn trainingen in gewone sportieve kledij. 

 

De jiu-jitsu trainingen zijn toegankelijk voor alle leeftijden vanaf +- 13 jaar, zowel mannen als vrouwen. Voor vrouwen hebben we ook het specifieke  Women Self-Defense  programma.

 

De lessen zijn op dinsdag en vrijdag van 20u tot 21u30. Na elke training is er een open mat waar de mogelijkheid is om nog 30 minuten te sparren of technieken in te trainen, maar dat is geen verplichting. 

 

Neem zeker een kijkje in onze lesplanning voor een overzicht van de jiu-jitsulessen.

 

Wij zijn aangesloten bij de Vlaamse Ju-Jitsu Federatie (VJJF). Voor raadpleging van de federale kalender: klik hier.