Jiu-Jitsu

De jiu-jitsustijl die wij in onze club beoefenen, bevat veel invloeden uit het Braziliaans jiu-jitsu, met een sterke focus op zelfverdediging. Ook zijn er elementen te vinden uit het kickboxing, mixed martial arts en andere vechtsporten. Dit maakt onze stijl heel dynamisch en functioneel. Wij willen dat mensen zich bij ons kunnen ontplooien tot all-round vechtsporters met een goede kennis van self-defense. Het recreatief programma dat wij bieden, is dus heel veelzijdig en gevarieerd.

 

Voor jiu-jitsu moet je niet noodzakelijk sterk, lenig of snel zijn. Het is DE stijl bij uitstek om je te leren verdedigen tegen een grotere en fysiek sterkere aanvaller. Je kan dit echter niet leren op enkele lessen. Jiu-jitsu is een technische sport en om het voldoende te beheersen is er toch wel wat training nodig. Laat je hierdoor echter niet afschrikken. Je kan jiu-jitsu ook gebruiken om je fysieke conditie te verbeteren. Sparring is een belangrijk onderdeel van onze lessen. Op deze manier kunnen we onze technieken uittesten. Beginners mogen kiezen of ze de sparring op het einde van de les al meedoen of liever gewoon toekijken. Het is raadzaam om eerst voldoende techniek te leren alvorens te sparren, dit voor ieders veiligheid.

 

Een doordeweekse trainingen ziet er meestal als volgt uit:

- functionele opwarming

- deel 1: zelfverdediging (hierbij wordt meestal gewerkt rond een bepaalde aanval of rond een bepaald thema)

- deel 2: focus op een positie (guard, mount, ...) of kickboxing

- 15 minuten sparring

 

Hoewel er voornamelijk in gi (jiu-jitsupak) wordt getraind, hebben we op vaste momenten No Gi trainingen. Dit zijn trainingen in gewone sportieve kledij. In onze kalender (lesplanning) kan je deze lessen vinden in de blauwe vakken.

 

De jiu-jitsu trainingen zijn toegankelijk voor alle leeftijden vanaf +- 13 jaar, zowel mannen als vrouwen. Voor vrouwen hebben we ook het specifieke  Women Self-Defense  programma. Dit is een meer afgebakend trainingsprogramma waar het leertempo lager ligt. Een ideale instap als je als vrouw nog geen ervaring hebt en laagdrempelig wil beginnen.

 

De lessen zijn op dinsdag en vrijdag van 20u tot 21u30. Na elke training is er een open mat waar de mogelijkheid is om nog 30 minuten te sparren of technieken in te trainen, maar dat is geen verplichting. 

 

Neem zeker een kijkje in onze lesplanning voor een overzicht van de jiu-jitsulessen.

 

Wij zijn aangesloten bij de Vlaamse Ju-Jitsu Federatie (VJJF) en vallen onder de stijl F.V.H. Open Systeem. Voor raadpleging van de federale kalender: klik hier.