Covid-19

100% veilig sporten in groepsverband is spijtig genoeg onmogelijk. Wel kunnen wij ervoor zorgen om zo veilig mogelijk te sporten in deze tijd van Corona. Sporten is immers zeer belangrijk en draagt bij tot een hogere fysieke en mentale weerbaarheid. Het is onderdeel van de oplossing en niet van het probleem. Momenteel gelden er voor iedereen algemene richtlijnen in onze dojo. Maar aangezien jiu-jitsu een contactsport is, hanteren we hier nog bijkomende specifieke maatregelen om zo verantwoord mogelijk te sporten. Binnen dit veiligheidskader kunnen we eindelijk terug genieten van deze fantastische sport en vechtkunst jiu-jitsu.

De Sportministers van de 3 Gemeenschappen hebben in samenspraak met het brede sportveld een akkoord bereikt over de invulling van  kleurcodes geel, oranje en rood. Dat betekent dat er niet alleen een duidelijk kader is voor sportbeoefening vandaag, maar dat er ook scenario’s klaarliggen voor als de situatie onverhoopt toch zou verslechteren. Momenteel bevinden we ons in de kleurcode geel. Dit betekent dat contactsport is toegestaan maar dat er een maximum geldt van 20 personen in onze dojo.   

Algemene richtlijnen in onze dojo

  • Indien je jezelf ziek of niet goed voelt, blijf dan thuis.
  • Kom in sportkledij naar de les. Kleedkamers en douches worden tot nader order niet gebruikt.
  • Aankomen en vertrekken doen we via de nooduitgang van mattenzaal 2.
  • Ouders worden niet toegelaten om de trainingen te volgen.
  • Was en ontsmet je handen voor en na elke sportsessie. Aan de ingang van de dojo staat een dispenser.
  • Gebruik de toiletten aan de hoofdingang. Was en ontsmet je handen daarna steeds.
  • Breng je eigen drinken mee. De waterfontein mag enkel gebruikt worden om drinkbussen te vullen.
  • Neem je eigen materiaal mee! Er worden geen handdoeken, bokshandschoenen, … uitgeleend.
  • Voor én na het sporten bewaart elke persoon (sporter, trainer,…) altijd de regels mbt de fysieke afstand van 1,5m.
  • Blijf na het sporten niet nodeloos in de dojo rondhangen! Vermijd samenscholingen aan onthaal en vertrek.
  • Bij goed weer kan er beslist worden om buiten te trainen. Neem dus altijd sportschoeisel mee.
  • Bij niet naleven van deze regels kan je de toegang tot de dojo ontzegd worden.

Gelet op de huidige Covid-19 richtlijnen en de beperking van maximaal 20 personen  per groepsles, geldt er momenteel een registratieplicht.  
Indien je een proefles wil volgen, gelieve eerst contact op te nemen. Dan bekijken we of er nog een plaats vrij is.
Liever geen groepsles? Neem dan een kijkje in ons aanbod privélessen.

Specifieke richtlijnen jiu-jitsu

In de opstart van dit sportseizoen zullen wij tijdens de jiu-jitsulessen werken in bubbels van 4 tot 6 personen maximaal en zal elke bubbel een deel van de mat toegewezen krijgen. In het begin van elke les geef je aan of je liever in een nog kleinere bubbel traint (dwz per 2) en of je na de les blijft om nog 30 minuten te sparren of niet. Afhankelijk daarvan wordt je ingedeeld in een  groep die  gelijkgezind is.   Als je niets aangeeft, dan wordt er vanuit gegaan dat je deelneemt aan de sparringsessie.

De lesgevers zitten ook in een bubbel en geven slechts instructie vanop afstand om contact met andere bubbels te vermijden. We geven liever op een andere manier les, maar het moet nu voorlopig zo.

Ook bij het op- en afgroeten houden we afstand van een andere sportbubbel. Binnen je eigen bubbel kan je op de normale manier groeten, maar niet met de rest van de sporters.

Bij de dames van de Women Self-Defense werken we sowieso in groepjes van 2 - maximaal 3 personen. De lesgevers houden van iedereen voldoende afstand en we letten  erop dat een koppel niet te dicht in de buurt komt van een ander koppel.

 

Houd deze pagina in het oog voor mogelijke wijzigingen. Als de kleurcode wijzigt dan brengen wij alle leden op de hoogte.

Bekijk vooral  de    gedragscode voor sporters. Meer details kan je nalezen in ons   Covid-19 actieplan.